abajur yaptım. tam bitmesede:)

8 Ekim 2010 Cuma

Beni takip edenler hatırlar bir ara bahsetmiştim abajur yapıcam diye:)) yaptım ama altlığı ve elektrik aksamı hala bekliyor. daha fazla beklemesin üst kısmı bitti görücüye çıksın:) altındaki toprak vazoyu gecici koymuştum abajur sergimize çıkmıştı.

öncelikle abajur kasasının kalıbı yoktu ve nasıl yapacağımı bilemiyordum. evirdim çevirdim sardım kumaşı çevresine iğnelerlede tutturdum. kasadan kumaşı çıkarırkende her iğneyi tekrar çıkarttığım yere tutturdum.

kumaşı açtığımda... D şeklinde bir kalıp çıkıverdi.

kestikten sonra emin olmak için kumaşı tekrar kasaya tutturdum ve :)))

kendi çizdiğim deseni boncuklarla kumaşa işleyip kasanın etrafına diktim. dikiş gelen alt ve üst kısmı gümüş rengi biye ile kapattım. ne zaman tamamlarım bilmiyorum yarım kalan işlerimin yanında beklemede:)

8 yorum. yorum yaz:

Filiz dedi ki...

eline sağlık şekerim çok hoş olmuş,acemilik buysa artık ustalığını düşünemiyorum:)kurdele nakışıyla süslenen abajurlara hevesim var benim de bakalım inşallah birgün yapabilirim..

hobivakti dedi ki...

OooOoOoO süper olmuş. Ellerine sağlık.

Güle güle kullan. :)

elifşen dedi ki...

Hoşgeldin filiz'cim aslında abajura kurdele nakışı yapmak istedim ama kasanın bölümleri çok dar olduğu için olmadı denemedim değil:) ha olmaz diye birşey yok tek çiçeklerlede olur. daha geniş bölümlü kasa alıcam bulursam:) ve ön kısmına kurdele nakışından yaptığım yatak örtüme takım bir abajur yapıcam.

Hoşgeldin hobivakti küçüklü büyüklü oOOoo ların çok hoşuma gitti teşekkürler:)

Nuray dedi ki...

Selam........
Bakıyorumda portföyün her geçen gün genişliyor. On parmakta ondan fazla marifet. Kolay gelsin ne diyeyim. Bu yıl kurs varmı? Değişik bir alana geç bu defa sıkıldıkçada yarım kalan işleri tamamlarsın:)
Kızlarım ne yapıyor hangi harfe geçtiler. Kasım ayında okumaya başlarlar. Hepinizi çok öpüyorum........

elifşen dedi ki...

merhaba Nuray'ımız bu yıl okulda kurdele dahil takı ve dikiş kursu açılaçakmış. kızların okulu tam gün olunca öğleden sonraki 1.5 saatlik zaman bana ve kızlara uyuyor, takı kursuna gitmeyi düşünüyorum:)) kızlar bu hafta a harfini öğreniyor en son yazımız (ela el al) ve 1 rakamını yazıyorlar. özge yazıda güzel ve seri, bilge çabuk dikkatini dağıtıyor buda bir sayfalık yazıyı 3 saate çıkarıyor:( ben bilge ile ders çalışırken, ahmet sende özge'ye yardım et diyorum. Ahmet- yapar benim kızım deyip işin içinden çıkıyor:) hepinizi öptük

Sevil Şahin dedi ki...

blogumda bir etkinlik var katılmak isterseniz beklerim
sevgiler

Unknown dedi ki...

Elcaaazına sağlık güzel hemşehrim.

yurdagül dedi ki...

ellerine emeklerine sağlık elif kardeşim harika olmuş ayrıntılı bi şekilde anlatmanada güzel olmuş sevgilerimi bırakıyorum bir haftadır yoktum bilgisayarım bozuldu hala tamir olmadı elimde mini buuk var buna alışmam da kaç gün sürer bilmem.yavaş hareket ettiğim için sabahladım burdayım başındayım hala


Anasayfa